JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK

18.02.2019

WTOREK

19.02.2019

ŚRODA

20.02.2019

CZWARTEK

21.02.2019

PIĄTEK

22.02.2019

Alergeny: 1,3,7,9

Alergeny: 1,3,7,9

Alergeny: 1,3,7,9

Alergeny: 1,3,7,9

Alergeny: 1,3,4,7,9

I ŚNIADANIE 8:30:

Mięta (200ml) pieczywo mieszane (orkiszowe wieloziarniste, pszenne) (35g)

szynka szlachecka (20g)

papryka czerwona (20g)

rzodkiewka (15g).

I ŚNIADANIE 8:30:

Zupa mleczna z płatkami owsianymi (200ml)

 pieczywo mieszane (35g) schab z pieca (20g)

pomidor (35g).

 

I ŚNIADANIE 8:30:

Kawa mleczna (200ml) pieczywo mieszane (35g)

ser żółty (10g)

 kiełbasa tatrzańska (10g) 

ogórek kwaszony (30g).

 

I ŚNIADANIE 8:30:

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (200ml) pieczywo mieszane (orkiszowe, wieloziarniste pszenne) (35g)

szynka biała włoska (20g), rzodkiewka (30g).

I ŚNIADANIE 8:30:

Stół polski: pieczywo mieszane, polędwica sopocka (15g), ser żółty (15g), jajko pomidor (15g)

papryka żółta (20g)

kakao (200ml).

II ŚNIADANIE 10:00:

Chałka z masłem

mleko (200ml)

jabłko (150g).

II ŚNIADANIE 10:00:

Bułka pełnoziarnista (20g) filet wędzony drobiowy (10g), ogórek świeży (10g)

mięta (200ml)

banan (150g).

 

II ŚNIADANIE 10:00:

Deserek

serowo jogurtowy (150ml)

wafel ryżowy

morele suszone.

II ŚNIADANIE 10:00:

Bułka z masłem

 i pastą jajeczną

ze szczypiorkiem

herbata owocowa (200ml)

pomarańcze (150g).

 

II ŚNIADANIE 10:00:

Szarlotka własnego wypieku (50g)

herbata owocowa (200ml) winogrono (150g).

OBIAD 12:00:

Kotlet mielony (80g) ziemniaki (150g)

brokuł (70g)

surówka z selera (70g)

 kompot wieloowocowy

(200ml).

OBIAD 12:00:

Kluski leniwe z serem białym (200g)

surówka z marchwi

 jabłka i kukurydzy (70g)

kompot wieloowocowy (200ml).

OBIAD 12:00:

Pulpety w sosie własnym (80g), kasza gryczana (40g) buraki na ciepło (70g)

surówka z białej kapusty

(70g)

kompot owocowy
 (200ml
).

OBIAD 12:00:

Łazanki z kapustą kwaszoną
 i kiełbasą (230 g)

herbata z cytryną

 (200ml).

OBIAD 12:00:

Łosoś świeży (90g)

ziemniaki (150g)

 marchew karotka (70g) surówka z kapusty kwaszonej (70g)

kompot wieloowocowy (200ml).

ZUPA:

Żurek zabielany

(200ml).

ZUPA:

Barszcz ukraiński

(250ml).

ZUPA:

Kalafiorowa

(250ml).

ZUPA:

Ziemniaczana

 (250ml).

ZUPA:

Zacierkowa

(250ml).

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *