JADŁOSPIS



PONIEDZIAŁEK 22.04.2019

WTOREK

23.04.2019

ŚRODA

24.04.2019

CZWARTEK

25.04.2019

PIĄTEK

26.04.2019

 

Alergeny: 1,3,7,9

Alergeny: 1,3,7,9

Alergeny: 1,3,7,9

Alergeny: 1,3,4,7,9

ŚWIĘTA WIELKANOCNE

I ŚNIADANIE 8:30:

Herbata owocowa (200ml)

 pieczywo mieszane (orkiszowe, wieloziarniste

 pszenne) (35g)

szynka wiejska (10g)

ser żółty (10g)

pomidor (30g).

I ŚNIADANIE 8:30:

Kawa mleczna (200ml) pieczywo mieszane (orkiszowe, wieloziarniste pszenne), (35g), kiełbasa tatrzańska (20g)

ogórek świeży (30g).

 

I ŚNIADANIE 8:30:

Zupa mleczna z makaronem (200ml)

 pieczywo mieszane (orkiszowe, wieloziarniste pszenne) (35g)

kiełbasa krakowska (20g)

papryka żółta (15g).

I ŚNIADANIE 8:30:

Stół polski: pieczywo mieszane (orkiszowe, wieloziarniste pszenne) (35g), schab z pieca (15g), ser żółty (15g)

jajko na twardo

ogórek kwaszony (15g)

pomidor (20g), kakao (200ml).

II ŚNIADANIE 10:00:

Bułka z dżemem

(10g)

mleko (200ml)

jabłko (150g).

II ŚNIADANIE 10:00:

Placki z jabłkiem (50g)

mięta (200ml)

banan (150g).

 

II ŚNIADANIE 10:00:

Bułka z twarożkiem rzodkiewką i szczypiorkiem

herbata owocowa (250ml)

melon (150g).

II ŚNIADANIE 10:00:

Budyń waniliowy

z musem owocowym

(150ml)

winogrono różowe (150g).

 

OBIAD 12:00:

Kluski krojone z serem białym (150g)

mus truskawkowy (100g)

kompot wieloowocowy (200ml).

OBIAD 12:00:

Risotto z wołowiną

i warzywami (160g)

surówka z kapusty pekińskiej (100g)

kompot wieloowocowy (200ml).

OBIAD 12:00:

Kotlet schabowy (80g)

ziemniaki (150g)

brokuł (70)

mizeria (70g)

kompot wieloowocowy (200ml).

OBIAD 12:00:

Ryba pieczona panierowana (80g), ziemniaki (150g)

marchewka karotka (70g) surówka z pora i ananasa (70g)

kompot wieloowocowy

(200ml).

ZUPA:

Zupa z soczewicy

(250ml).

ZUPA:

Barszcz biały z jajkiem

(200ml).

ZUPA:

Krupnik

 (200ml).

ZUPA:

Dyniowa z grzankami

(200ml).

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *