JADŁOSPIS



PONIEDZIAŁEK

02.12.2019

WTOREK

03.12.2019

ŚRODA

04.12.2019

CZWARTEK

05.12.2019

PIĄTEK

06.12.2019

Alergeny: 1,3,7,9

Alergeny: 1,3,7,9

Alergeny: 1,3,7,9

Alergeny: 1,3,7,9

Alergeny: 1,3,4,7,9

I ŚNIADANIE 8:30:

Herbata z cytryną (200ml)

pieczywo mieszane (orkiszowe wieloziarniste, pszenne) (35g)

jajko, szynka dworska (10g)

szczypiorek

rzodkiewka (30g).

I ŚNIADANIE 8:30:

Płatki ryżowe mleku (200ml)

 pieczywo mieszane (orkiszowe, wieloziarniste

 pszenne) (35g)

szynka biała włoska (20g)

papryka żółta (30g).

I ŚNIADANIE 8:30:

Herbata owocowa (200ml) pieczywo mieszane (orkiszowe, wieloziarniste pszenne) (35g)

szynka wiejska (20g)

ogórek kwaszony (30g).

I ŚNIADANIE 8:30:

Płatki kukurydziane na mleku (200ml)

 pieczywo mieszane (orkiszowe, wieloziarniste pszenne) (35g)

kiełbasa tatrzańska (20g)

papryka czerwona (30g).

I ŚNIADANIE 8:30:

Stół polski: pieczywo mieszane (35g), schab z pieca (15g), ser włoski capri (15g) jajko, papryka żółta (15g)

ogórek świeży (20g)

kawa mleczna (200ml).

II ŚNIADANIE 10:00:

Bułka z dżemem

mleko (200ml)

winogrono bezpestkowe (150g).

 

II ŚNIADANIE 10:00:

Bułka pełnoziarnista (20g)
ser żółty (10g)
pomidor (10g)

kalarepa do chrupania

sok owocowy (200ml)

 

II ŚNIADANIE 10:00:

    Deserek waniliowy

   z musem  mango (150ml)

      cripsy owocowe.

 

II ŚNIADANIE 10:00:

Kisiel owocowy (150ml)

(jagoda, porzeczka czarna, czerwona)

wafle ryżowe

morele suszone

gruszka (150g).

 

II ŚNIADANIE 10:00:

Sernik własnego wypieku (50g)

herbata owocowa (200ml)

jabłko deserowe (150g).

OBIAD 12:00:

Klopsiki drobiowe w sosie śmietanowym (80g)

ziemniaki (150g)

kapusta zasmażana (70g)

marchewka z jabłkiem

i jogurtem (70g)

kompot wieloowocowy (200ml).

OBIAD 12:00:

Naleśniki z serem białym polewa owocowa

kompot wieloowocowy
(200ml).

OBIAD 12:00:

Bitki wołowe

z warzywami (120g)

 kasza gryczana (40g) surówka z buraczków (100g)

kompot wieloowocowy (200ml).

OBIAD 12:00:

Zapiekanka: filet z indyka (80g), makaron (50g) warzywa (90g), surówka

z kapusty pekińskiej

 z ananasem (100g)

kompot wieloowocowy

(200ml).

OBIAD 12:00:

Ryba w jarzynce (80g)

ziemniaki (150g)

 surówka z ogórka kwaszonego (70g), kompot wieloowocowy (200ml).

ZUPA:

Zupa Neapolitańska

 (250m).

ZUPA:

Zupa z soczewicy

(250ml).

ZUPA:

Pomidorowa z ryżem

(200ml).

ZUPA:

Żurek z jajkiem

 (250ml).

ZUPA:

Zacierkowa

(250ml).

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *