JADŁOSPIS



PONIEDZIAŁEK

10.12.2018

WTOREK

11.12.2018

ŚRODA

12.12.2018

CZWARTEK

13.12.2018

PIĄTEK

14.12.2018

Alergeny: 1,3,7,9

Alergeny: 1,3,7,9

Alergeny: 1,3,7,9

Alergeny: 1,3,7,9

Alergeny: 1,3,4,7,9

I ŚNIADANIE 8:30:

Herbata owocowa (200ml) pieczywo mieszane (orkiszowe, wieloziarniste pszenne) (35g)

szynka biała włoska (10g)

ser żółty (10g)

 rzodkiewka (30g).

I ŚNIADANIE 8:30:

Zupa mleczna z kaszą kuskus (200ml)

 pieczywo mieszane (orkiszowe, wieloziarniste

 pszenne) (35g)

polędwica sopocka (20g)

pomidor (30g).

I ŚNIADANIE 8:30:

Kawa mleczna (200ml) pieczywo mieszane (orkiszowe, wieloziarniste pszenne), (35g), ser żółty (10g), szynka szlachecka (10g), ogórek świeży (30g).

 

I ŚNIADANIE 8:30:

Zupa mleczna z makaronem (200ml)

 pieczywo mieszane (orkiszowe, wieloziarniste pszenne) (35g), kiełbasa krakowska (20g)

papryka żółta (15g).

I ŚNIADANIE 8:30:

Stół polski: pieczywo mieszane (orkiszowe, wieloziarniste pszenne) (35g), schab z pieca (15g), ser capri (15g), jajko ogórek kwaszony (15g)

pomidor (20g), kakao (200ml).

II ŚNIADANIE 10:00:

Kasza manna na gęsto

(200ml)

z musem truskawkowym.

II ŚNIADANIE 10:00:

Pasta rybna (20g), bułka pełnoziarnista
(20g), ogórek kwaszony (10g), mięta (200ml)

banan (150g).

II ŚNIADANIE 10:00:

Placki z jabłkiem (50g)

sok owocowy

(200ml).

 

II ŚNIADANIE 10:00:

Bułka z twarożkiem rzodkiewką i szczypiorkiem

herbata owocowa (250ml)

jabłko (150g).

II ŚNIADANIE 10:00:

Mini pizza własnego wypieku (50g)

       mięta z cytryną (200ml)

         mandarynka  (150g).

 

OBIAD 12:00:

Kotlet mielony (80g) ziemniaki (150g)

marchew z groszkiem (70g)

mizeria (70g)

 kompot wieloowocowy

(200ml).

OBIAD 12:00:

Pierogi ruskie

surówka z kapusty włoskiej z winogronem (100g)

herbata z cytryną (200ml).

OBIAD 12:00:

Kolorowy kociołek (130g)

kasza jaglana (40g)

surówka z selera

(100g)

Kompot wieloowocowy (200ml).

OBIAD 12:00:

Udka z kurczaka (120g)

ziemniaki (150g)

buraki na ciepło (70g)

surówka z ogórka kwaszonego (70g)

kompot wieloowocowy (200ml).

OBIAD 12:00:

Ryba pieczona panierowana (80g), ziemniaki (150g)

kapusta zasmażana (70g) surówka z papryki (70g)

kompot wieloowocowy

(200ml).

ZUPA:

Barszcz biały

 (200m).

ZUPA:

Fasolowa

(250ml).

ZUPA:

Ziemniaczana

(200ml).

ZUPA:

Krupnik

 (200ml).

ZUPA:

Szczawiowa z jajkiem

(200ml).

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *